Hoe het werkt

Om de juiste match te vinden, heeft Kraamzorg 1op1 vier eenvoudige stappen ontwikkeld.

Stap 1: Schrijf je in als kraamverzorgende

Stap 1: Schrijf je in als kraamverzorgende

Wanneer je voldoet aan de basisvereisten voor zzp'er, kun je jezelf inschrijven als zelfstandige kraamverzorgende. Op onze inschrijfpagina vul je je basisgegevens in en uploadt je alle gevraagde documenten. Daarna sluit je een abonnement voor een jaar af.  

Vervolgens zullen wij je aanvraag beoordelen. Zodra je registratie is goedgekeurd, ontvang je hierover bericht.

Stap 2: Maak je accountpagina op orde

Stap 2: Maak je accountpagina op orde

Wanneer je account is goedgekeurd, kun je je account uitbreiden met aanvullende informatie over jezelf. Om met succes te reageren op aanvragen of reacties te ontvangen, is het heel belangrijk dat je een zo compleet mogelijk profiel hebt. Geef hierin bijvoorbeeld aan wie je bent, waar je woont, waarom je kiest voor dit werk als zzp'er, je diploma's, hoe lang je werkt als kraamverzorgende en wat je kwaliteiten zijn.

Stap 3: Bekijk en reageer op kraamzorgaanvragen

Stap 3: Bekijk en reageer op kraamzorgaanvragen

Blader en reageer op kraamzorgaanvragen die het beste bij jou passen. Of ontvang zelf aanvragen van aanstaande moeders. Op het moment dat de kraamzorgaanvraag door de aanstaande moeder bevestigd wordt, kun je contact opnemen met de aanstaande moeder om verdere afspraken te maken. Je kunt de zorgovereenkomst downloaden en deze aan de moeder voorleggen ter ondertekening.

Stap 4: Doe een intake

Stap 4: Doe een intake

Maak voor de 30e week van de zwangerschap een afspraak met de aanstaande moeder voor een intake aan huis. Tijdens de intake geef je informatie over de zwangerschap, de komende kraamtijd en worden de kraamzorguren geïndiceerd op basis van het Landelijk Indicatie Portocol. De zorg wordt in overleg afgestemd op de wensen en verwachtingen van de aanstaande moeder binnen de mogelijkheden van de kraamverzorgende.

Stap 5: Vraag een beoordeling aan

Stap 5: Vraag een beoordeling aan

Heb je de kraamzorg geleverd? Vraag dan om een beoordeling van de moeder. Zo krijg je in je profiel van alle gemaakte matches een overzicht met beoordelingen, waardoor nieuwe aanstaande moeders een goed en betrouwbaar beeld krijgen van de kwaliteit van jouw kraamzorg. Dit zal ervoor zorgen, dat meer aanstaande moeders jou een kraamzorgaanvraag zullen sturen. Bij ‘Mijn matches’ in het profiel kun je heel gemakkelijk klikken op de button ‘Beoordeling aanvragen’.

Lidmaatschap en samenwerking

Lidmaatschap en samenwerking

 • Download de zorgovereenkomst met de cliënt om zorgeloos te werken. Ook alle protocollen om te kunnen voldoen aan de actuele landelijke richtlijnen en kwaliteitseisen vind je bij Kraamzorg 1op1.
 • Je krijgt een aantrekkelijk tarief als je de facturatie naar de zorgverzekeraar via Kraamzorg 1op1 laat lopen. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.
 • Wij leveren de kwaliteitsgegevens aan bij het Kwaliteitsinstituut van de door jullie geleverde en gefactureerde verzorgingen als de gegevens door jullie op tijd aan ons zijn doorgegeven. 
 • Wij adviseren en helpen de kraamverzorgenden over belangrijke informatie en wetswijzigingen. 
 • Wij ondersteunen en faciliteren de kraamverzorgenden bij het behalen van het Kiwa-keurmerk. Klik hier als de ondersteuning van Kraamzorg 1op1 wilt aanschaffen. 
 • Eind 2023 kun je ook digitaal werken via Kraamzorg 1op1
 • Bekijk hier de instructie om je AGB-code aan te vragen.
 • Bekijk hier de instructie om je aan te melden bij de Wtza.
 • Er is geen sprake van (fictieve) dienstbetrekking voor zzp'ers die werken via Kraamzorg 1op1. Wij hebben regelmatig overleg met de Belastingdienst. 

Kennis en certificering

Kennis en certificering

 • Kraamzorg 1op1 is in het bezit van het HKZ certificaat, dit geldt vooralsnog voor alle zzp'ers van Kraamzorg 1op1. Alleen voor CZ is in 2023 het persoonlijke Kiwa-keurmerk vereist. 
 • Wij zijn lid van Bo Geboortezorg en informeren de kraamverzorgenden over het laatste nieuws. Ook staan wij in contact met VWS, KNOV en Babyconnect.
 • Het volgen van (bij)scholingen is mogelijk via Kraamzorg 1op1. Ook biedt Kraamzorg 1op1 de mogelijkheid tot het bijwonen van intervisiebijeenkomsten (kraamzorgfestivals). Zo blijf je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over en binnen de geboortezorg.

Fijne communicatie

Fijne communicatie

 • Wij zijn altijd bereikbaar en behulpzaam als dat nodig is.
 • Wij hebben korte lijntjes en staan iedereen altijd vriendelijk te woord. 
 • Wij spelen in op de behoeften van de kraamverzorgenden.

Optimaal zichtbaar

Optimaal zichtbaar

 • Aanstaande moeders kunnen je gemakkelijk vinden. Het contact leggen met nieuwe cliënten is daarom erg eenvoudig. Reageer op kraamzorgaanvragen of breng je eigen gezinnen onder. 
 • Ook krijgen wij regelmatig verzoeken van verloskundigen of zorgverzekeraars, zij weten ons ook goed te vinden.