Hoe het werkt

Om de juiste match te vinden, heeft Kraamzorg 1op1 vier eenvoudige stappen ontwikkeld.

Terug naar overzicht

Beste kraamverzorgenden,

 

Onderstaand nieuws hebben wij ontvangen van Bo Geboortezorg.

Op 2 november heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) tijdens de persconferentie aangekondigd dat zorgpersoneel van 18 jaar en ouder die contact hebben met cliënten een boostervaccinatie kunnen ontvangen. Dit helpt voorkomen dat het personeel in de zorg ziek wordt door Covid-19.

Wie komen er in aanmerking?

Onder zorgmedewerkers verstaat het RIVM: ‘medewerkers in de zorg (waaronder kraamzorg) en maatschappelijke ondersteuning van 18 jaar en ouder die contact hebben met patiënten en cliënten. Het gaat om medewerkers, uitzendkrachten, ZZP’ers, stagiaires, leerlingen en vaste vrijwilligers in de zorg en maatschappelijke ondersteuning met patiënt- of cliëntencontact.

Belangrijkste stappen uit de werkinstructie

 1. Binnen de kraamzorgsector zullen de zzp-ers een uitnodigingsbrief ontvangen via het KCKZ. (Kraamzorgorganisaties nodigen de kraamverzorgenden in loondienst uit). 
 2. Zorgmedewerkers melden zich met deze brief en unieke code aan voor de wachtlijst op een digitaal portaal (www.wachtrijbooster.nl). Zodra er plek is bij de GGD ontvangen de aangemelde zorgmedewerkers een sms-/e-mailbericht dat ze een afspraak kunnen maken via het GGD callcenter of via het online afsprakenportaal. Dit zal vanaf de tweede helft van december zijn.

Keuze voor deze route

De afgelopen weken is Bo Geboortezorg samen met andere brancheorganisaties uit de zorg betrokken geweest bij het opstellen van de verspreidingsroute van de boostervaccinaties voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis. Net als een aantal andere brancheorganisaties was Bo geen voorstander van deze route gezien de extra werkdruk die het opstellen van persoonlijke brieven met zich meebrengt. Desalniettemin heeft het RIVM toch voor deze route gekozen.

Meer informatie

Meer informatie over het boostervaccin in het algemeen leest u op deze pagina van de website van de Rijksoverheid.

Wij hopen u hiermee voor nu voldoende geïnformeerd te hebben. Indien u vragen heeft dan vernemen wij dit graag.

Met vriendelijke groeten, 

Marian 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Zojuist ontvangen van het KcKZ 2/12/21

Op 2 november heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tijdens de persconferentie aangekondigd dat zorgpersoneel van 18 jaar en ouder, die contact hebben met patiënten en cliënten, een boostervaccinatie kunnen gaan ontvangen. In overleg met de NBvK en Bo Geboortezorg is besloten dat het Kenniscentrum Kraamzorg de ZZP werkende kraamverzorgenden een uitnodiging gaat sturen voor het maken van een afspraak voor een boostervaccinatie. Voor de kraamverzorgenden in loondienst verloopt de uitnodiging via de werkgever, Bo Geboortezorg informeert de werkgevers hierover.
 
Hoewel het vaccinatiebeleid van de overheid geen taak is van het Kenniscentrum Kraamzorg, zijn wij wel de partij die het meest complete actuele overzicht kan maken wie er als ZZP-er werkzaam is in deze sector. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om de door VWS voorgestelde procedure uit te voeren. Dit houdt in dat wij voor iedere ZZP-er een unieke code in een gepersonaliseerde brief maken die je via je mailadres van ons ontvangt. Het KCKZ voert deze procedure uit, jouw gegevens worden niet gedeeld met een andere partij.
 
Om dit zorgvuldig te kunnen doen is het van belang dat jij als ZZP-er in je dossier van het kwaliteitsregister (PE-online) aangeeft dat je ZZP-er bent. Daarnaast is het belangrijk dat wij jouw juiste mailadres hebben. Daarom verzoeken wij je om in te loggen in je dossier en vóór dinsdag 7 december je gegevens te controleren en eventueel aan te passen. Als je gegevens correct vermeld staan hoef je verder niets te doen.
 
Vanaf 7 december gaan wij bij het Kenniscentrum Kraamzorg alle ZZP-ers selecteren uit het bestand en de uitnodigingen aanmaken. De verwachting is dat je deze uitnodiging voor half december via je mail ontvangen hebt. Vanaf dat moment is het ook pas mogelijk om je met je unieke code aan te gaan melden. De werkwijze voor de selectie, uitnodiging en vaccinatie van zorgmedewerkers komt in grote lijnen overeen met de werkwijze die is gehanteerd tijdens de eerste vaccinatie fase. Een belangrijke wijziging is dat de toeleiding van zorgmedewerkers naar het callcenter van de gezamenlijke GGD’en nu gestroomlijnd wordt. Dit keer maakt men gebruik van een digitaal portaal waar zorgmedewerkers de mogelijkheid hebben om zich aan te melden om op een wachtlijst te komen. Vanuit die wachtlijst word je opgeroepen om een afspraak te maken voor vaccinatie. Op dat moment heb je de uitnodiging met unieke code nodig die je dan al van het KCKZ hebt ontvangen via je mailadres. Vanuit het KCKZ benadrukken wij dat je zelf verantwoordelijk bent voor je aanmelding in het digitale portaal en de keuze maakt of je uitgenodigd wil worden voor een boostervaccinatie.
 
Dus voor nu: check je gegevens in het kwaliteitsregister vóór dinsdag 7 december en wacht de informatie die wij naar je mailadres sturen voor half december af.
 
Wil je meer achtergrondinformatie lezen, klik dan HIER

Tijdens het laatste online overleg ‘Kraamzorg 1op1 hoe werkt het’ kwam het verzoek of wij misschien webinars kunnen organiseren/faciliteren over verschillende onderwerpen. De kraamverzorgende kan dan zelf besluiten of ze dit webinar wil volgen. Wij vinden dat een super leuk idee.

Onze vraag aan jullie: over welke onderwerpen zouden jullie graag meer willen weten of met elkaar willen overleggen?

 

Je kunt je onderwerpen mailen naar info@kraamzorg1op1.nl

Alvast hartelijk dank voor jullie ideeën.

Met vriendelijke groeten, 

Marian Eijkelenboom

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste kraamverzorgenden,

Het jaar zit er weer bijna op. Het was een bewogen jaar, met soms verdrietige momenten maar gelukkig ook veel moois.

Terugkijkend hebben we fijne contacten gehad en veel nieuwe kraamverzorgenden mogen verwelkomen.

Wij wensen jullie hele gezellige feestdagen en een gelukkig, liefdevol en gezond nieuwjaar.

Wij vertrouwen ook voor 2022 op een mooie voortzetting van onze samenwerking.

Namans het Team van Kraamzorg 1op1,

Marian en Marian 

Kerstkaart 2021

 

Lidmaatschap en samenwerking

Lidmaatschap en samenwerking

 • Download de zorgovereenkomst met de cliënt om zorgeloos te werken. Ook alle protocollen om te kunnen voldoen aan de actuele landelijke richtlijnen en kwaliteitseisen vind je bij Kraamzorg 1op1.
 • Je krijgt een aantrekkelijk tarief als je de facturatie naar de zorgverzekeraar via Kraamzorg 1op1 laat lopen. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.
 • Wij leveren de kwaliteitsgegevens aan bij het Kwaliteitsinstituut van de door jullie geleverde en gefactureerde verzorgingen als de gegevens door jullie op tijd aan ons zijn doorgegeven. 
 • Wij adviseren en helpen de kraamverzorgenden over belangrijke informatie en wetswijzigingen. 
 • Wij ondersteunen en faciliteren de kraamverzorgenden bij het behalen van het Kiwa-keurmerk. Klik hier als de ondersteuning van Kraamzorg 1op1 wilt aanschaffen. 
 • Eind 2023 kun je ook digitaal werken via Kraamzorg 1op1
 • Bekijk hier de instructie om je AGB-code aan te vragen.
 • Bekijk hier de instructie om je aan te melden bij de Wtza.
 • Er is geen sprake van (fictieve) dienstbetrekking voor zzp'ers die werken via Kraamzorg 1op1. Wij hebben regelmatig overleg met de Belastingdienst. 

Kennis en certificering

Kennis en certificering

 • Kraamzorg 1op1 is in het bezit van het HKZ certificaat, dit geldt vooralsnog voor alle zzp'ers van Kraamzorg 1op1. Alleen voor CZ is in 2023 het persoonlijke Kiwa-keurmerk vereist. 
 • Wij zijn lid van Bo Geboortezorg en informeren de kraamverzorgenden over het laatste nieuws. Ook staan wij in contact met VWS, KNOV en Babyconnect.
 • Het volgen van (bij)scholingen is mogelijk via Kraamzorg 1op1. Ook biedt Kraamzorg 1op1 de mogelijkheid tot het bijwonen van intervisiebijeenkomsten (kraamzorgfestivals). Zo blijf je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over en binnen de geboortezorg.

Fijne communicatie

Fijne communicatie

 • Wij zijn altijd bereikbaar en behulpzaam als dat nodig is.
 • Wij hebben korte lijntjes en staan iedereen altijd vriendelijk te woord. 
 • Wij spelen in op de behoeften van de kraamverzorgenden.

Optimaal zichtbaar

Optimaal zichtbaar

 • Aanstaande moeders kunnen je gemakkelijk vinden. Het contact leggen met nieuwe cliënten is daarom erg eenvoudig. Reageer op kraamzorgaanvragen of breng je eigen gezinnen onder. 
 • Ook krijgen wij regelmatig verzoeken van verloskundigen of zorgverzekeraars, zij weten ons ook goed te vinden.