Hoe het werkt

Om de juiste match te vinden, heeft Kraamzorg 1op1 vier eenvoudige stappen ontwikkeld.

Terug naar overzicht

Aanlevering kwaliteitsgegevens Zorginstituut

9 februari 2023

Je hebt onlangs een e-mail ontvangen van het Zorg Instituut over de aanlevering van kwaliteitsgegevens over het jaar 2022.

Voor ZZP’ers kunnen zich verschillende situaties voordoen. Voor de aanlevering van kwaliteitsgegevens van ZZP’ers gelden specifieke regels. Op Kraamzorg | Zorginzicht (onder vraag 7: Wanneer moeten ZZP’ers kwaliteitsgegevens aanleveren?) vind je belangrijke informatie hierover. Je leest hier ook welke afspraken kraamzorgorganisaties, platforms, coöperaties, maatschappen en ZZP’ers samen kunnen maken over de aanlevering.

De aanlevering van deze kwaliteitsgegevens kan via Kraamzorg 1op1 plaatsvinden! Omdat de zorgovereenkomst met de cliënt wordt gesloten door jou als ZZP er, moeten wij vanaf verslagjaar 2022 als Kraamzorg 1op1 gegevens op naam van de ZZP ‘er aanleveren. De zelfstandigheid van jou als ZZP er komt hiermee niet in het geding.

Je ontvangt daarom van ons vanaf 20 februari a.s. een digitaal invulformulier. Het is belangrijk om dit formulier volledig en tijdig in te vullen. Wij zullen het invullen per onderdeel toelichten. Daarnaast is het belangrijk dat je je juiste naam en adresgegevens noteert, die overeenkomen met zoals je bij Kraamzorg 1op1 staat geregistreerd.

Vervolgens zorgen wij als Kraamzorg 1op1 dat al je gegevens tijdig (uiterlijk 19 april 2023) in het portaal terechtkomen, vervolgens worden geaccordeerd en aan Desan worden aangeleverd.

Hierna worden de gegevens gepubliceerd door het Zorg Instituut ter verantwoording en worden bepaalde gegevens doorgeleid voor publicatie op ZorgkaartNederland.

Indien je niet via ons aanlevert, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de aanlevering van je kwaliteitsgegevens.

 

Let op: Je hoeft alleen kwaliteitsgegevens aan te leveren als je in totaal minimaal 4 kraambedden totaal per verslagjaar hebt verzorgd.
(Dus als je in een verslagjaar 2 kraambedden via Kraamzorg 1op1 hebt verzorgd en 1 kraambed zelfstandig, maakt dit in totaal 3 kraambedden per verslagjaar, dan hoef je in dit geval dus géén gegevens aan te leveren.)

 

Voor meer informatie over de inhoud van de zorginhoudelijke indicatoren en de aanlevering, zie Kraamzorg | Zorginzicht.

Lidmaatschap en samenwerking

Lidmaatschap en samenwerking

 • Download de zorgovereenkomst met de cliënt om zorgeloos te werken. Ook alle protocollen om te kunnen voldoen aan de actuele landelijke richtlijnen en kwaliteitseisen vind je bij Kraamzorg 1op1.
 • Je krijgt een aantrekkelijk tarief als je de facturatie naar de zorgverzekeraar via Kraamzorg 1op1 laat lopen. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.
 • Wij leveren de kwaliteitsgegevens aan bij het Kwaliteitsinstituut van de door jullie geleverde en gefactureerde verzorgingen als de gegevens door jullie op tijd aan ons zijn doorgegeven. 
 • Wij adviseren en helpen de kraamverzorgenden over belangrijke informatie en wetswijzigingen. 
 • Wij ondersteunen en faciliteren de kraamverzorgenden bij het behalen van het Kiwa-keurmerk. Klik hier als de ondersteuning van Kraamzorg 1op1 wilt aanschaffen. 
 • Eind 2023 kun je ook digitaal werken via Kraamzorg 1op1
 • Bekijk hier de instructie om je AGB-code aan te vragen.
 • Bekijk hier de instructie om je aan te melden bij de Wtza.
 • Er is geen sprake van (fictieve) dienstbetrekking voor zzp'ers die werken via Kraamzorg 1op1. Wij hebben regelmatig overleg met de Belastingdienst. 

Kennis en certificering

Kennis en certificering

 • Kraamzorg 1op1 is in het bezit van het HKZ certificaat, dit geldt vooralsnog voor alle zzp'ers van Kraamzorg 1op1. Alleen voor CZ is in 2023 het persoonlijke Kiwa-keurmerk vereist. 
 • Wij zijn lid van Bo Geboortezorg en informeren de kraamverzorgenden over het laatste nieuws. Ook staan wij in contact met VWS, KNOV en Babyconnect.
 • Het volgen van (bij)scholingen is mogelijk via Kraamzorg 1op1. Ook biedt Kraamzorg 1op1 de mogelijkheid tot het bijwonen van intervisiebijeenkomsten (kraamzorgfestivals). Zo blijf je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over en binnen de geboortezorg.

Fijne communicatie

Fijne communicatie

 • Wij zijn altijd bereikbaar en behulpzaam als dat nodig is.
 • Wij hebben korte lijntjes en staan iedereen altijd vriendelijk te woord. 
 • Wij spelen in op de behoeften van de kraamverzorgenden.

Optimaal zichtbaar

Optimaal zichtbaar

 • Aanstaande moeders kunnen je gemakkelijk vinden. Het contact leggen met nieuwe cliënten is daarom erg eenvoudig. Reageer op kraamzorgaanvragen of breng je eigen gezinnen onder. 
 • Ook krijgen wij regelmatig verzoeken van verloskundigen of zorgverzekeraars, zij weten ons ook goed te vinden.